We zijn begonnen met het kennismaken met de nieuwe ouders en hun kinderen...

Tweede groep

Sinds de start van ons kindcentrum hebben we een spectaculaire groei meegemaakt. De ruimte die we hebben werd te krap, vandaar dat we sinds kort en tweede lokaal er bij hebben gekregen. We hebben nu een aparte BSO ruimte, en dat is heel fijn want de kinderen hebben nu veel meer speelruimte.

We hebben een slaapkamertje gemaakt in de hal zodat kinderen rustig kunnen slapen. Alles is uiteraard brandwerend. 

Afgelopen week is er hard gewerkt. Het lokaal is eerst leeggehaald en schoongemaakt.  Vervolgens hebben we de ruimte ingericht met speelmateriaal. Hier en daar moet er nog wat worden schoongemaakt of aangevuld, maar we zijn erg blij met het resultaat. Zie ook het foto album voor meer foto's. 

De aanvraag ligt bij de gemeente!

Hoera, we hebben de papierwinkel eindelijk klaar. Het pedagogisch beleidsplan kunt u vinden op deze website, de risico inventarisatie is inmiddels ook gedaan, en de aanvraag is ingeleverd bij de Gemeente.  Na de Kerstvakantie komt de GGD langs voor een inspectie. Voor dat bezoek moet nog flink wat werk verzet worden (vooral computerwerk). Er zijn 20 pagina's met eisen waaraan een kinderdagverblijf moet voldoen, genoemd toetsingskaders.  Voor wie interesse heeft in de toetsingskaders zie : 

https://www.kinderopvangtotaal.nl/model-inspectierapporten-2018-beschikbaar/

We hopen begin 2018 open te kunnen met het kindcentrum, maar we zijn afhankelijk van hoe snel de GGD zijn werk doet. Normaal gesproken moet binnen 10 weken de aanvraag zijn afgehandeld. 

Op deze pagina zullen wij u op de hoogte houden van de stand van zaken.

 

Inrichting

Na de kerstvakantie gaan we het lokaal inrichten. We hebben al een flinke voorraad met speelgoed voor de kinderen, en hulptroepen staan inmiddels ook paraat.